Nagyobb társaság esetén, érdemes dupla adagot készíteni, mert ha egyszer elkezdjük enni, onnantól kezdve nincs megállás :)))
Hozzávalók:
Hozzávalók:
20 dkg liszt
20 dkg reszelt sajt
15 dkg margarin vagy vaj
3 ek. tejföl
tojás a kenéshez
só
A sajt felét félretesszük. A hozzávalókat összegyúrjuk, a tésztát vékonyra kinyújtjuk, villával megszurkáljuk, sütőlemezre tesszük, kockára vágjuk, a tetejét tojással megkennjük, megszórjuk a félretett sajttal, megsózzuk, rövid ideig sütjük, inkább csak szárítjuk. Légkeveréses sütőben 160 fokon, cca. 25-30 perc alatt elkészül.
A sajt felét félretesszük. A hozzávalókat összegyúrjuk, a tésztát vékonyra kinyújtjuk, villával megszurkáljuk, sütőlemezre tesszük, kockára vágjuk, a tetejét tojással megkennjük, megszórjuk a félretett sajttal, megsózzuk, rövid ideig sütjük, inkább csak szárítjuk. Légkeveréses sütőben 160 fokon, cca. 25-30 perc alatt elkészül.
akkor itt egy másik: 1 tejföl, 2 tojás, fél kiló rétesliszt, 1 negyedkilós margarin (én herát használok), 1 sütőpor (én nem szoktam bele tennei az egészet), só. összegyúrjuk, kiszaggatjuk, megszórjuk bármivel és irány a sütő.
VálaszTörlésJól hangzik :))) Köszi a tippet!
VálaszTörlésLegközelebb kipróbálom!